Traject: 360 graden aanpak stress / duurzame inzetbaarheid

Deze aanpak bestaat uit drie onderdelen. 

  1. Een stressvriendelijk werkklimaat ontwikkelen – adviestraject & training MT en/of P&O’ers 

Sparringssessies, schrijven van een adviesrapport & training van MT, P&O’ers, managers of interne trainers in de organisatie.  Dit in samenwerking met Joke de Vries van Breinkennis. 

2. Stressbestendigheid op individueel niveau – Training werknemers 

Op maat gemaakte training van groepen werknemers. Werknemers leren draagkracht en draaglast te analyseren, bewustzijn van lifestyle en life events, informatie overload en de ontwikkeling van veerkracht. Training gaat volgens de 70/20/10 methode om duurzame verandering mogelijk te maken. 10% leert men in de training, 20% door coaching en reflectie en 70% door te doen.  

3. Individuele coaching voor werknemers die dat nodig hebben

Voor werknemers die niet voldoende hebben aan de training of dreigen uit te vallen of minder goed functioneren. Wat: een uitgebreide analyse van draagkracht/draaglast/veerkracht en persoonlijkheid. Ontwikkeling van veerkracht en het denken over stress, het aanleren van een rustgevende ademhaling, begeleiding in het aanpassen van lifestyle. Bijvoorbeeld sport, gezond eten, slaappatroon of omgaan met informatie overload.  Eventuele coaching op het gebied van sport, yoga of voeding kan worden uitbesteed. Het begeleiden van de verandering an sich wordt door Wijs Trainng gedaan. 

Vast aantal uren of abonnement voor deze groep werknemers mogelijk. Tevens training aan P&O ‘ers en leidinggevenden om deze werknemers te herkennen.