Leergang Minder Stress

Intervisie leergang:

Minder stress, minder verzuim, minder kosten. BreinKennis maakt je Wijs over de Neuropsychologie van stress en verzuim.

Werkstress is beroepsziekte nummer één.

De jaarlijkse verzuimkosten gerelateerd aan burn-out worden begroot op 1,8 miljard euro. Stress zorgt niet alleen voor hoge verzuimcijfers, al voordat mensen uitvallen zorgt stress voor inefficiëntie en slechter functioneren. Het is de meeste organisaties dus veel waard om stress te verminderen. Maar hoe doe je dat?

Stress vindt zijn oorsprong in ons brein. Wanneer je begrijpt hoe die processen werken, kan je een stressvriendelijk werkklimaat ontwikkelen. Als HR professional of bedrijfseigenaar heb je hier een belangrijke sleutelrol in.

Doel:
Door het toepassen van breinkennis ga je anders kijken naar de inzetbaarheid van je medewerkers. Vanuit de neurowetenschappen wordt steeds meer bekend over hoe ons brein functioneert. Wij gaan je helpen om deze kennis toe te passen binnen jouw bedrijf, zodat je je medewerkers in kunt zetten voor succes. Wij hebben hiervoor een interactieve leergang ontwikkeld, die je volgt met andere HR professionals of bedrijfseigenaren. Je krijgt van ons een beetje theorie, maar vooral veel praktische tips en trucs én je leert van elkaar.

Aan het einde van deze leergang weet je:
– Hoe je stress kunt verminderen bij jezelf en je medewerkers
– Hoe je medewerkers gemotiveerd en betrokken krijgt/houdt
– Wat de invloed is van stress op het dagelijks functioneren van medewerkers
– Hoe je je verzuimcijfers omlaag krijgt

Vorm:
In deze leergang leer je niet alleen van ons, maar ook van elkaar. Iedere deelnemer brengt een eigen casus in waarmee we aan de slag gaan. Wij leveren de breinkennis aan die je gaat helpen, maar het grootste deel van de sessies zal bestaan uit praktische werkvormen. Met deze opzet haal je maximaal rendement uit de leergang, door sterke focus op het probleem én de oplossing. Voorbeelden van vraagstukken kunnen zijn:
Je medewerkers geven aan stress of een hoge werkdruk te ervaren, terwijl je zelf niet het idee hebt dat je teveel van ze vraagt.
Je bedrijf heeft vaker tijdelijke medewerkers in dienst, tegen het einde van hun contract zie je de motivatie van zowel de tijdelijke als de vaste medewerkers afnemen.
Je hebt te maken met een steeds ouder wordende werkpopulatie, hoe houd je deze medewerkers aan boord?Binnen het bedrijf is voldoende aandacht voor werkdruk, medewerkers ervaren voornamelijk stress door privé problematiek. Hoe ga je hiermee om?

Praktische opzet:
5 dagdelen (ochtenden), verdeeld over 5-6 maanden
Minimaal 5, maximaal 6 deelnemende HR professionals of ondernemers met personeel. De deelnemende bedrijven leren van elkaar in een vertrouwelijke setting.
Je kan zelf een intervisiegroep met andere bedrijven vormen, of je als individu aanmelden voor onderstaande data.

Investering:
De totale kosten voor alle bedrijven tezamen bedraagt €6935,-. Daarvan is €5000 subsidiabel. Voor de voorwaarden zie https://www.overijssel.nl/loket/subsidies/@L4o/leren-van-elkaar/. Bij 5 deelnemers is de eigen bijdrage dan nog maar €387,- en bij 6 deelnemers is dit €322,50 per persoon.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Data:
In overleg met de deelnemers wordt bepaald welke ochtenden het beste uitkomen. De bijeenkomsten worden gepland in de volgende weken:

Week 20: 14 – 18 mei
Week 23: 4 – 8 juni
Week 27: 2 – 6 juli
Week 37: 10 – 14 september
Week 41: 8 – 12 oktober

Over ons:
Mirella Duiven – Wijs Training
Mirella is een bevlogen coach en trainer met een achtergrond in de toegepaste Neuropsychologie. Zij helpt mensen bij het ontwikkelen van veerkracht. In een veranderende maatschappij is dit essentieel om stress, weerstand of zelfs burn-out te voorkomen.
www.wijstraining.nl | mirella@wijstraining.nl | 06 26 16 45 70

Joke de Vries – BreinKennis
Joke heeft na haar master Neuropsychologie jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt en veel grote verandertrajecten meegemaakt. Zij weet alles over hoe ons brein reageert op verandering en vertaalt deze kennis in praktische oplossingen voor bedrijven.
www.breinkennis.nl | contact@breinkennis.nl | 06 866 12 881