Dit gaat niet over goede voornemens

Het is januari en dan kan je er donder op zeggen dat blogs over goede voornemens gaan. Mijn blog gaat daar NIET over. Anders zou het maar saai worden als je overal hetzelfde verhaal leest, toch?

Wat mij de laatste tijd wél bezig hield is de vraag waarom er zoveel incidenten zijn met de jaarwisseling. Of dat altijd al zo was en wat de rol is van menselijk gedrag en wat de rol is van maatschappelijke veranderingen. Wat me ook bezig hield zijn de spanningen tussen de VS en het Midden Oosten. Wat maakt dat mensen bepaald gedrag vertonen? En hoe ver gaat dat terug in onze geschiedenis? Wat is de invloed van groepsdruk, het gevoel van bedreiging en wat zijn de kansen van beloning? Culturen, gewoonten en tradities, daar gaat het over. Ze zijn moeilijk te veranderen. Denk maar eens aan de hele zwarte pieten discussie. 

Zo ook op de werkvloer. Onlangs sprak ik een leidinggevende die met de handen in haar haar zat. Situatie: werknemers die voorheen heel veel autonomie hadden, een cultuur waarin men zelf het werk mocht regelen. Het moest anders want dat ‘zelf regelen’ paste niet meer in de huidige structuur. Logisch dat dat weerstand oplevert. De leidinggevende ervaart onbegrip van werknemers. Werknemers voelen zich beperkt in hun vrijheden en snappen niet dat de leidinggevende dát niet snapt. Gevolg: massaal ziekteverzuim. De weerstand is logisch. Wanneer een kind elke dag een koekje bij de thee mag en moeder zegt dat het vanaf morgen niet meer mag (omdat ze meedoet aan een gezondheidsrage) hoe denk je dat het kind reageert? Zou het kind direct begrip hebben voor moeders besluit om gezonder te leven? Kan moeder zomaar veranderingen introduceren waarbij het kind direct en zonder morren meewerkt?

Een gewoonte valt namelijk niet zomaar te veranderen. Laat staan een cultuur. 

Terug naar mijn gedachten over incidenten met oud&nieuw en de spanningen in het Midden-Oosten. Hoe zou het zijn als er per 2021 een vuurwerk-verbod komt? Gaan mensen zonder morren akkoord? Lukt het om zo’n verbod te handhaven? En kan een relatie tussen landen zomaar veranderen? 

Wereldproblemen kan ik niet oplossen. Het goede nieuws is dat ik wél wat kan betekenen op de werkvloer. En een betere wereld begint bij je zelf, niet waar? Want zorgvuldig werken aan motivatie en veiligheid op de werkvloer zodat werknemers veranderingen beter trekken, dat kan heel goed. Ik vertel je er graag meer over. 

Verder ben ik benieuwd naar jouw overdenkingen. Wat houdt jouw bezig? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *