“Haar kop is gewoon goed”

Kiki Bertens….

Ken je haar al?

Kiki Bertens tennist. Ze heeft zich als eerste Nederlandse voor de kwartfinale van Roland Garros geplaatst sinds 1992.

Om eerlijk te zijn volg ik geen tennis maar ik ben zeer geïnteresseerd in sportpsychologie. In de auto luister ik zo af en toe graag naar Radio 1 . Lekker kalm.

Ik hoorde vanochtend een gesprek op de radio over Kiki Bertens. De radiomaker zij meerdere malen “Haar kop is goed”, “Het zit goed in haar hoofd”, “Ze bewaart de rust”, “Van een bang meisje naar een vrouw met zelfvertrouwen op de baan”, “Ze is gefocust”.

Als ik deze woorden hoor, dan is mijn interesse gewekt. Dit gaat allemaal over mentale kracht. En aan de prestaties van Kiki Bertens en de opmerkingen van de radiomaker af te leiden is mentale kracht een groot onderdeel van de prestaties van Kik Bertens. Misschien wel minstens zo belangrijk als haar fysieke kwaliteiten.

“Want als het in je kop maar goed zit….”

Dat geldt natuurlijk niet alleen voor sporters. Ook voor jou. Ook voor mij.

Dan kan je de wereld aan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *