Wat zie jij?

clouds-194840_1280

Het is 2017 en wat mij betreft is januari voorbij gevlogen! Op 02 januari is onze tweede zoon Melle geboren. Het jaar begon voor ons prachtig. Maar niet iedereen zit op zo’n roze wolk.

De derde maandag van januari staat volgens wetenschappers bekend als de meest sombere dag van het jaar. Daar kan je het, wat je eigen situatie betreft, mee eens of oneens zijn. Het is hoe dan ook een gemiddelde. Een cijfertje. Maar het is wel een feit dat januari en februari over het algemeen niet de meest zonnige maanden zijn. Ook niet voor je humeur. Het jaar ben je fris gestart, wellicht met goede voornemens. Ben je er nog mee bezig of heb je ze niet meer zo scherp?

Hoe dan ook, misschien zit je niet lekker in je vel. Mensen hebben de neiging om in te zoomen op alles wat negatief is, op het moment dat ze niet lekker in hun vel zitten. Dat gemaal in je hoofd kan zomaar een loopje met je nemen. Dat is niet gek, het is mens-eigen. Het goede nieuws is, dat je er wel mee kunt leren omgaan. Om dat negatieve gemaal te voorkomen kan je een oefening doen. Leg je vergrootglas eens op wat je wèl hebt. Op mooie gebeurtenissen. 

Kijk om te oefenen eens naar de foto hierboven. Je kunt je vergrootglas leggen op de donkere wolken maar je kunt ook een prachtig natuurlijk schouwspel zien. Wat zie jij? 

Schrijf eens een week lang in een dagboek. Je hoeft geen A4tjes vol te schrijven maar probeer eens een alinea te besteden aan iets leuks dat je hebt meegemaakt. Het hoeft niet groots te zijn. Een glimlach van de vriendelijke buschauffeur of je m/v die lekker gekookt heeft is ook mooi. Nog leuker is dat je een foto maakt van deze gebeurtenis. In ons digitale tijdperk met mobieltjes en selfiesticks is dat niet zo moeilijk te realiseren. En ook daar kan je weer plezier van krijgen.

Lukt het je niet om een mooie gebeurtenis vast te leggen? Kom op! Er is vast iets, ook al is het heel klein! 

Hieronder zie je een foto van wat mij afgelopen week gelukkig heeft gemaakt.

Heb je de oefening gedaan? Ik zou het heel leuk vinden om te horen hoe je dat vond!

Hartelijke groeten,

Mirella

20170130_115614

 

Comments 2

  1. Mooi Mirella. Het is het blijven oefenen inderdaad, dat wat je aandacht geeft groeit. Maar met een sombere stemming niet makkelijk. Toch genoten vandaag van mijn lief die onverwacht had gekookt.

    1. Post
      Author

      Dank je wel voor je reactie, Jolien! Het is inderdaad niet makkelijk met een sombere stemming. En het kan op dat soort momenten ook raar voelen om te kijken naar het positieve. Maar de focus op die kleine positieve momentjes kan er wel voor zorgen dat je stemming wat beter wordt. Misschien niet meteen maar het besef van vele kleine mooie momentjes kan er aan bijdragen… Fijn dat je lief onverwacht voor je gekookt had!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *