“Speak like a Tennis Player”

Oorspronkelijk ben ik mijn trainingspraktijk begonnen om podiumkunstenaars te leren omgaan met podiumangst. Met Wijs Training heb ik mijn doelgroep verbreed omdat podiumangst in feite op zoveel levensgebieden voor komt. Ook in sollicitatiegesprekken, presentaties, lezingen, netwerkbijeenkomsten, op feestjes, voor de klas, tijdens je studie, in vergaderingen, in het MT-overleg komt ‘podiumangst’ voor. Uiteindelijk gaat het om de stress of spanning die je voelt in een situatie waarin je het gevoel hebt beoordeeld te worden.

Volgende week mag ik weer eens iemand intensief trainen vanuit mijn ‘oorspronkelijke’ doelgroep. Tijdens de voorbereiding kwam ik onderstaande uitspraak tegen die ik met je wil delen: “Sing like a tennisplayer’. Deze uitspraak werd gedaan door de zanger ‘Ian Howell’. Hij zag een tenniswedstrijd en realiseerde zich dat tennissers heel goed kunnen omgaan met het maken en herstellen van fouten en snel de focus kunnen verleggen naar datgene wat het belangrijkste is. Niet alleen podiumkunstenaars kunnen hiervan leren maar iedereen die bezig is met een prestatie. Ook in dat MT-overleg of als je een lezing geeft op een congres.

present-yourselflike-atennisplayer-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *