StressWeg © – het Bordspel

StressWeg © – Speel het spel om te ontdekken wat stress ècht is 

Miljoenen boeken zijn er verschenen over stress. Er wordt zoveel over gesproken dat het je soms de neus uit komt. Wij begrijpen dat. En ook waarom er zoveel over geschreven wordt. Stress is immers beroepsziekte nummer 1. 

Over stress wordt veel beweerd. Weet jij nog wat klopt en wat niet? Soms denk je misschien: “Uitvallen door stress? Nee dat overkomt mij niet.” En toch is het elke keer schrikken dat een collega, van wie je dat absoluut niet had verwacht, opeens niet meer kan werken. Het kan iedereen overkomen.

Wij gunnen ieder mens de mogelijkheid om bevlogen en betrokken te functioneren. De juiste kennis over hoe stress bij jou of je medewerkers werkt is van belang. Het is onze missie om de juiste kennis te delen voor bewustwording van wat stress ècht is en hoe je om kunt gaan met energievreters en energiegevers. Wist je dat stress niet persé nadelig is? Een beetje stress kan je zelfs helpen beter te functioneren. Chronische en abstracte stress is wel slecht voor je. Door de manier waarop wij met stress-uitlokkende factoren  omgaan is de kans groot dat we een langdurige stressreactie in ons lichaam ontwikkelen. Met ‘StressWeg© – het bordspel’ willen we dat voorkomen. 

Ons spel heeft een gedegen wetenschappelijke grondslag en is ook nog eens leuk om te spelen. Op een interactieve manier ervaar je wat stress ècht is. In de aansluitende workshop leer je meer over de werking van stress vanuit het brein gezien en krijg je de input om direct een haalbaar doel voor jezelf te stellen. Wat kan jij vandaag nog anders doen? 

Inhoud

  • Gezond ontbijt of lunch voor een frisse, kalme start
  • Spel StressWeg©
  • Breinkennis over stress
  • Bewustwording van je eigen energievreters en energiegevers 
  • Veranderen: hoe doe je dat in de praktijk? 
  • De uitsmijter: “Wat doe jij vandaag nog anders?” 

Doel & gebruik van het spel 

Dit spel is gemaakt voor een brede doelgroep met als doel het gesprek over stress op een laagdrempelige manier te starten zodat mensen leren wat stress ècht is en hoe ze er mee om kunnen gaan. 

Het spel is ideaal voor teamontwikkeling, leiderschapstrainingen, veranderprocessen, duurzame inzetbaarheidstrajecten, etc. Zowel bij het versterken van mentale kracht als preventieve inzet tegen ziekteverzuim of disfunctioneren. Wij hebben de capaciteit om meerdere groepen tegelijk te laten spelen.

Maatwerk

Wij bieden het spel ‘in Company’ aan en kunnen indien gewenst de aansluitende workshop op maat maken aan de hand van het doel van de organisatie.  Neem contact op met  Mirella Duiven (T: 06-26 16 45 70). Zo nu en dan organiseren we ‘open sessies’ zodat alle belangstellenden mee kunnen doen. Heb je interesse? Bel dan om de mogelijkheden te bespreken. 

Joke de Vries heeft na haar master Neuropsychologie jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt en veel grote verandertrajecten meegemaakt. Zij weet alles over hoe ons brein reageert op verandering en vertaalt deze kennis in praktische oplossingen voor bedrijven. Zie ook www.breinkennis.nl

Mirella Duiven past neuropsychologische kennis toe in het bedrijfsleven. Hiermee begeleidt ze teams, leidinggevenden en ondernemers bij stress en verandering. Een brede helikopterblik en het verbinden van wetenschappelijke theorie met de dagelijkse praktijk vindt ze essentieel. Zie ook www.wijstraining.nl

Echt leuk om in spelvorm inzicht en bewustwording te creëren… Een echte aanrader ! Hanneke Lammers - Zelfstandig P&O - adviseur

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief: 

  •  

Ontwerp & illustraties door Harriët Kalthof van Primaprent.